Időtartam: 4 nap (H-CS 9-16)

Létszám: Maximum 4 fő

Ár: 125.000 HUF

Képzés helye: Barista School Budapest 1075 Budapest, Madách Imre út 3.

 


A tanfolyam célja, hogy tanulóinkat megismertessük a professzionális munkamorállal, és elsajátítsák azt a rendszerességet, amelynek eredményeként tisztán, precízen és hatékonyan dolgozhatnatnak

A tanfolyam elméleti, és gyakorlati vizsgával zárul, amely bennünket is segít a tanulóink útját egyengetni a barista készségek elsajátításában.

A kurzust sikeresen elvégzők részére angol és magyar nyelvű, a munkaügyi központ által regisztrált felnőtt képzésről (Barista) szóló oklevelet állítunk ki, valamint lehetőség van az SCAE által létrehozott nemzetközileg elismert Coffee Diploma System alábbi okleveleinek megszerzésére is (opcionális).

SCAE Introduction to Coffee
SCAE Barista Skills Foundation
SCAE Brewing Foundation
Az SCAE oklevél ára € 60 modulonként.
További információt az SCAE Coffee Diploma Systemről ide kattintva találhatnak.
 
 

Tematika

Hétfő

  • Bevezetés a kávé világába

    • A kávé története

    • A kávé főbb fajtái

    • Fajtavariánsok

    • A kávé feldolgozási módjai és az általuk elért ízhatások

    • A kávépörkölési alapismeretek

    • A kávé tárolása

    • Koffeinmentesítés

Kedd

  • Eszpresszó

    • Eszpresszó elmélet

    • Az eszpresszó készítés eszközei, történetük

    • Eszpresszó készítés technikája

    • Eszpresszó recept kidolgozása, a legjobb ízhatás elérése érdekében

    • Őrlőállítás

    • Eszpresszó erősség és kivonatolás

    • Napi zárás - eszközök tisztítása

Szerda

  • Eszpresszó alapú tejes italok

    • A tejgőzölés elmélete

    • Italmenü

    • Munkaterület kialakialakítása a tiszta, gyors és hatékony munkafolyamat érdekében

    • Tejgőzölés gyakorlata

    • Több tejital gőzölése egyszerre - tejelosztási technikák

    • Latte art

    • Italrendelések gyakorlása

Csütörtök

  • Filter kávé

    • Áztatásos technikák

    • Csepegtetős technikák

    • Filterkávé készítési paraméterei

    • A víz szerepe

    • Vízminőség fontossága

    • Erősség - kivonatolás számitása

  • Gyakorlati, elméleti vizsga