Kezdjük az elején. Mi is az a filterkávé? A filteres kávé azon "alternatív" kávékészítési eljárások gyűjtőneve, ahol mint a név is mutatja, egy filter (ami lehet papír, szövet vagy akár fém is) látja el a központi szerepet, aminek segítségével megszűrhetjük a vízben áztatott kávéőrleményt, hogy végül egy hosszú, teaszerű, ízgazdag kávéitalhoz juthassunk.

Az, hogy a kivonatolás milyen módon történik és a végén hogyan szűrjük le az italt, nagyban befolyásolja a végső ízjegyeket, a kortyérzetet és a kávénk testességét is.  A Brew Bar megalkotásánál pontosan ez volt a központi szempont, hiszen arra törekedtünk, hogy minél több módszert és eljárást (jelenleg 9-10 fajta eszközből válogathattok)  próbálhass ki nálunk.

Hogy a lehetőségeket még további bővítsük, a kávéválasztékunkkal is megpróbáljuk a lehető legszélesebb spektrumot megmutatni. Az eszpresszó bárunkból már jól ismert Workshop Coffee Co. és a saját pörkölésű Racer Beans Coffee Co. adja az állandó választékunkat és ehhez csatlakoznak a félhavonta megújuló vendégkávék. Különböző fajták, különböző termőterületek és feldolgozási módok, rengeteg kombináció és rengeteg íz!

A kávé-fanatikusok számára, akik egyszerre akarják megkóstolni az összes kávénkat ( de nem szeretnének koffeinmérgezést kapni ), minden hónap közepén cuppingot szervezünk.