Hivatalosan már két hete volt a "soft opening"-je a második kávézónk filter kávéjának, de szeretünk új dolgokat kipróbálni és a hosszas tesztelést, egy hosszas finomítás is követte. Zoli, a projekt atyja, Matt Perger 2013-as WBC szerepléséből merítette az ötletet, hogy mi lenne akkor ha szakítanánk a hagyományos filter kávékkal és az eszpresszógéppel készítenénk egyet?! Az ötlet életképességét az is mutatta, hogy a Brew Bar mellett -ha fizikailag ez nincs is annyira közel- igen nehéz lett volna választani csak egyetlen eszközt, ami "megérdemli", hogy itt is jelen legyen. Így sikerült a meglévő kilenc módszer mellé egy tizediket is felvonultatnunk. És hogy mi a titka a dolognak? Egyszerűen csak a durva őrlemény miatt nem tud felépülni a 9 bar nyomás, így  a végeredmény egy teaszerű, hosszabb, mégis karakteres és testes ital. Aki ivott már Aeropress-t az tudja miről beszélek! 

262 gramm, 47 másodperc. Nem megszokott értékek, meglepő ízek. 

Comment