A két város az állandó összehasonlítások kiindulási pontja, de igazából a hasonlóságok mellett, az alapvető pop-kultúrális talaj miatt nagyon is különböznek. Tehát mi sem fogunk pontot tenni ennek a vitának a végére, de egy biztos, ha az európai térképet nézzük, akkor ez a két legkiemelkedőbb pont kávés téren. 

A következő vendégkávénk a Five Elephant Coffee Roastery -től érkezett. Már öt éve működtetik a boltjukat ahol a kávé mellett a süteményekre is nagy hangsúlyt fektetnek. Fő céljuk az átláthatóság, szeretnék, ha a farmtól egészen a csészénkig minden részletbe betekintést nyerhetnénk. Ez nem csak abban merül ki, hogy farmokat látogatnak, hanem megpróbálják megérteni a folyamatokat és ennek szelemében fejlődni tovább. A cuppingon a következő kávék lesznek terítéken:

  • Kii AB - Kenyából, SL28 & SL34 variánsok, mosott feldolgozás 
  • El Socorro - Guatemala, Yellow Bourbon, "eco" mosott feldolgozás 
  • Bifdu Gudina - Etiópia, őshonos variánsok, mosott feldolgozás

Reméljük a Workshop Coffee Co. -t senkinek se kell igazán bemutatni,  mert igazán mi se tudunk róluk sokat mondani: London egyik legjobban minőség fókuszált pörkölője és most már kávézólánca is. Sőt az egyik kávézójukban egy -tapasztalatból mondom- remek éttermet is üzemeltetnek. Ezenkívül ők adják az állandó kávénkat majdnem a kávézónk megnyitása óta, most a cuppingon a következőket fogjátok találni:

  • Kabingara AA - Kenyából, SL28 & SL34 és Batian variánsok, mosott eljárás
  • Los Alteres- Guatemala, Bourbon variáns, mosott eljárás
  • Kayamo - Etiópiából, őshonos variánsok, mosott eljárás

Tehát nem lesz ultra nagy változatosság, de lehet összehasonlítani a pörkölőket, több szinten is!

Comment