Comment

London vs. Berlin cupping

A két város az állandó összehasonlítások kiindulási pontja, de igazából a hasonlóságok mellett, az alapvető pop-kultúrális talaj miatt nagyon is különböznek. Tehát mi sem fogunk pontot tenni ennek a vitának a végére, de egy biztos, ha az európai térképet nézzük, akkor ez a két legkiemelkedőbb pont kávés téren. 

A következő vendégkávénk a Five Elephant Coffee Roastery -től érkezett. Már öt éve működtetik a boltjukat ahol a kávé mellett a süteményekre is nagy hangsúlyt fektetnek. Fő céljuk az átláthatóság, szeretnék, ha a farmtól egészen a csészénkig minden részletbe betekintést nyerhetnénk. Ez nem csak abban merül ki, hogy farmokat látogatnak, hanem megpróbálják megérteni a folyamatokat és ennek szelemében fejlődni tovább. A cuppingon a következő kávék lesznek terítéken:

  • Kii AB - Kenyából, SL28 & SL34 variánsok, mosott feldolgozás 
  • El Socorro - Guatemala, Yellow Bourbon, "eco" mosott feldolgozás 
  • Bifdu Gudina - Etiópia, őshonos variánsok, mosott feldolgozás

Reméljük a Workshop Coffee Co. -t senkinek se kell igazán bemutatni,  mert igazán mi se tudunk róluk sokat mondani: London egyik legjobban minőség fókuszált pörkölője és most már kávézólánca is. Sőt az egyik kávézójukban egy -tapasztalatból mondom- remek éttermet is üzemeltetnek. Ezenkívül ők adják az állandó kávénkat majdnem a kávézónk megnyitása óta, most a cuppingon a következőket fogjátok találni:

  • Kabingara AA - Kenyából, SL28 & SL34 és Batian variánsok, mosott eljárás
  • Los Alteres- Guatemala, Bourbon variáns, mosott eljárás
  • Kayamo - Etiópiából, őshonos variánsok, mosott eljárás

Tehát nem lesz ultra nagy változatosság, de lehet összehasonlítani a pörkölőket, több szinten is!

Comment

Comment

Megújult képzési rendszer a Barista School-ban!

Továbbra is biztosítunk oklevelet a képzés elvégeztével, de most már vannak külön elvégezhető kurzusaink is, így a rendszer tömörebb, gyorsabb és mindenek előtt rugalmasabb lett! De amit még mindig megtaláltok nálunk, az a:

  • minőségi alapanyagok: az eszpresszó állítást üzleteinkben is használt Workshop Coffee Co. kávéival oktatjuk, az olasz vonal szerelmeseinek pedig Danesi Gold-ot tudunk biztosítani.
  • kis létszámú csoportok: már egy főtől is indítunk képzéseket és a maximum is négy ember!
  • a legmodernebb technikák: mindig naprakész információk és a gépparkunk folyamatos fejlesztése.

Ha érdekel az egész képzés vagy csak egy-egy kurzust szeretnél elvégezni, akkor írj az info@baristakepzes.hu címre!

Comment

Comment

Filter kávé a #thisismelbournetoo -ban is!

Hivatalosan már két hete volt a "soft opening"-je a második kávézónk filter kávéjának, de szeretünk új dolgokat kipróbálni és a hosszas tesztelést, egy hosszas finomítás is követte. Zoli, a projekt atyja, Matt Perger 2013-as WBC szerepléséből merítette az ötletet, hogy mi lenne akkor ha szakítanánk a hagyományos filter kávékkal és az eszpresszógéppel készítenénk egyet?! Az ötlet életképességét az is mutatta, hogy a Brew Bar mellett -ha fizikailag ez nincs is annyira közel- igen nehéz lett volna választani csak egyetlen eszközt, ami "megérdemli", hogy itt is jelen legyen. Így sikerült a meglévő kilenc módszer mellé egy tizediket is felvonultatnunk. És hogy mi a titka a dolognak? Egyszerűen csak a durva őrlemény miatt nem tud felépülni a 9 bar nyomás, így  a végeredmény egy teaszerű, hosszabb, mégis karakteres és testes ital. Aki ivott már Aeropress-t az tudja miről beszélek! 

262 gramm, 47 másodperc. Nem megszokott értékek, meglepő ízek. 

Comment